Ja har du ikke allerede gættet det, så kan jeg her fortælle, at katten fra forsidebilledet er Angel, som i foråret 2014 gennemgik en kompliceret knæledsoperation.

Angel-2015_
Jeg bliver ind imellem spurgt om, hvordan det går med Angel, og på Kattehjemmet Bæklunds webside dukker spørgsmål ang. Angel også op i ny og næ. Så nu er det vist på sin plads, at jeg får givet en opdatering på Angels situation her et år efter.
Og lad det være sagt med det samme: Ordsproget “Intet nyt er godt nyt” passer fint ind her, for Angel har det supergodt, og hun er fastboende oppe på Bæklund, hvor hun er huskat og legemoster for alle de killinger, der kommer ind. (Kattehjemmet Bæklund tog imod Angel, da da hun blev fundet som en meget halt killing med behov for hjælp.)

Hendes appetit på livet er uendelig stor og ligeså hendes appetit for mad. Kunne hun få lov, åd hun sig tyk og fed og lå og bøvsede veltilfreds i et hjørne af Bæklund. Her under man naturligvis Angel det bedste, men bliver hun for tyk, bliver belastningen på hendes opererede knæ for stor, og hun begynder at halte lidt. Så for Angels eget bedste er hun på streng diæt og får kun afmålt foder, så der er kontrol med hendes foderindtag. Det tiltag er Angel ikke helt enig i, så kan hun snige sig ud og stå på hovedet i en foderspand eller rende ind i et bur med åben dør og tømme en foderskål, så lader hun ikke den chance gå fra sig.
For at hun ikke skal spise for hurtigt, har de på Bæklund forsøgt sig med en foderskål, hvor Angel skulle fiske maden op og arbejde for føden. Men Angel er intelligent som bare pokker, og tålmodighed er ikke hendes stærke side. Hvad gør man så? Jo man stikker en klo ind under kanten af skålen og vender bunden i vejret på den – så er den ged barberet.

Angel har sit eget bur på Bæklund, men hun får lov at rende løs i hele internatet, når der er nogen derovre. En dag, da Jonna og de frivillige sad og fik morgenmad, kunne de pludseligt ikke finde smørret til morgenbrøddet. Alle kløede sig i håret og kiggede forundret på bordet, indtil at én af dem ud af øjenkrogen pludseligt fik øje på Angel, der slæbte afsted med smørbakken for at kunne nyde lækkerierne i al hemmelighed. Kattens også… opdaget!

Alle katte har behov for at blive aktiveret, og Angel i allerhøjeste grad. Hun er et hyper energibundt, hvilket vi også erfarede, da vi skulle forsøge at holde hende i ro efter operationen.
Jonna har forsøgt at tage Angel med over i privaten, når hun har lukket internatet ned for natten, så Angel kunne komme over og hygge med hende og hendes andre dyr. Men det er lettere sagt end gjort. Angel skal skisme ikke hygge… hun fræser rundt i hele huset og vælter alt hun kan komme i nærheden af fra potteplanter til fuglebure, og hun helmer ikke, førend hun har fået den skide fugl ud af buret. Så det integrationsprojekt er udskudt på ubestemt tid. Forhåbentlig falder Angel lidt til ro efterhånden.

Et af de steder Angel får lov at brænde krudt af, er ude i Jonnas lade. Den er aflukket, så Angel ikke kan komme ud, og der er masser af plads til at fræse rundt og masser af ting at kravle rundt på. En af de første gange Jonna havde Angel med i laden, kunne hun ikke få fat i hende, da hun skulle have hende med på internatet igen. Jonna kunne høre Angel synge og sige lyde, men hun kunne ikke se hende og frygtede, at Angel sad fast et eller andet sted. Jonna kaldte og blev ved med at gå efter lyden, og endelig fandt hun Angel bag en plade, hvor hun stolt fremviste ikke mindre end 11 mus, hun havde fanget i laden. Nøj hvor var Jonna imponeret og Angel tilsvarende pavestolt.

Så til alle tvivlerne og de “kloge”, der vidste bedre, kan vi klart sige, at Angels operation var alle pengene værd. Angel er en utrolig glad tøs, der spreder masser af livsglæde til alle de mennesker, der omgåes hende.

Og til alle Jer søde mennesker, der støttede operationen af Angel, vil vi endnu engang gerne sige tusind tak! Skulle I ønske at komme og hilse på Angel er I velkomne. Hun elsker fuglefjer fundet i naturen og bytter gerne med en mus!

3 Responses to En engel med krudt i måsen…
 1. Sikke en bedårende kat – med massere af krudt lader det! Skønt at høre at det går godt med hende 🙂

 2. Historier som denne gør mig helt varm om hjertet. Din blog er helt bedårende, og jeg er glad for at høre at det går godt med hende!
  Knus fra
  kattedamen1.wordpress.com

  • Tak for dine pæne kommentarer om både Angel og min blog.
   Angel har det stadig rigtig fint, men min blog er desværre blevet lidt forsømt pga. travlhed med shop og flytning.
   Håber at kunne vende tilbage til at skrive på den, når der er faldet ro over alting.

   Med venlig hilsen Pernille Fjeldgaard


[top]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *