Alle dyreværnsforeninger er tvunget til at træffe rigtig “trælse” beslutninger ang. liv og død fra tid til anden. Disse beslutninger skulle helst være truffet på baggrund af at dyrene ikke kan reddes, fordi de er syge, eller fordi deres temperament gør at de simpelthen ikke med god samvittighed kan formidles ud til nye hjem. En formidling af et dyr skulle jo gerne være en god oplevelse for både dyr og mennesker og føre til et venskab i mange år fremover.

Men man kommer ikke udenom at økonomi er og bliver en faktor man også bliver nødt til at indregne i beslutningerne, for pengene hænger ikke på træerne, og der er desværre ikke penge til at redde alle. Så foreningerne bliver nødt til at tænke på, hvordan de redder flest mulig for færrest mulige penge. Altså tænke rationelt istedet for med hjertet, og det er hårdt at være den, der sidder med de beslutninger. Nogle steder på de sociale medier raser debatten om “kalkulerede aflivningsprocenter” i en kendt dyreværnsforening. Et trist begreb som mange nok slet ikke vidste eksisterede. Svært at forstå dyr skal aflives pga. økonomi, når der samtidig sidder lønnet personale på mange poster.

Kattehjemmet Bæklund tænker ikke i aflivningsprocenter, og alt arbejde udføres af frivillig arbejdskraft for at minimere udgifterne. Da kattehjemmet drives af medlemsskaber, donationer og fonde er der også en pligt til at forvalte pengene fornuftigt og tænke økonomisk hele tiden.

Angel-2MEN… indimellem skal der være plads til at tænke med hjertet. Hjertet og følelserne for dyrene er det der er drivkraften for alle, der udfører dyrevelfærdsarbejde, og ind imellem er der bare brug for lidt ekstra og nogle succeshistorier, der kan tilføre ny energi.
Og her kommer lille Angel ind i billedet. En nuttet trefarvet sag på 5 måneder, der blev fundet i Sindal, og som ingen har været interesseret i at få tilbage.

Desværre har Angel har en skade, der sandsynligvis er medfødt. Hendes ene knæskal sidder på indersiden af bagbenet, og hun halter slemt. Den lette løsning ville være at få hende aflivet, men Angel er bare gået lige ind i hjerterne på alle, der har mødt hende. Hun er så mild og altid glad, og render runder og snakker med små lyde hele tiden. Hvad enten hun møder nye mennesker eller katte, snakker hun bare lidt for at indynde sig, og hun kunne ikke drømme om at hvæse af nogen af dem.
Men Angel kan naturligvis ikke gå rundt med det bagben. Ingen tvivl om at hun har ondt når hun er aktiv, og det skal killinger fra naturens side jo helst være.

Den slags komplicerede operationer kalder på specialister, og så er det Allan og jeg kommer ind i billedet. Vores lokale dyrlæge her i Svenstrup lidt syd for Aalborg har et tip top moderne dyrehospital med knalddygtige dyrlæger (www.famdyr.dk). Og jeg vidste, at skulle nogen kunne klare den slags operationer måtte det være vores dyrlæge Kenneth Sandholdt, der konstant udbygger sine viden og færdigheder med mere uddannelse og kurser. (Læs mere her).
Han indvilgede i at kigge på Angel og første undersøgelse + efterfølgende røngtenbilleder viste, at Angel godt kunne opereres med gode prognoser for fremtiden. Alle der har dyr, ved at den slags jo er peberdyrt, men Kenneth og Familiedyrlægerne gav et afslag i prisen og Jonna besluttede i samråd med Bente, at yde lidt ekstra for Angel og få hende opereret.

Nu håber alle vi involverede, at også andre synes det er vigtigt at yde lidt ekstra engang imellem, og derfor har vi igangsat en indsamling til at betale nogle af udgifterne for Angels operation.
Allan og jeg har spyttet det første indskud i bøssen, så vi kan få en god start. Min søde mor, der også elsker misser har også givet et flot bidrag, så vi er er godt på vej, men alle små bidrag til Angel modtages med kyshånd.

Har du lyst til at støtte Angel, så kan du bruge følgende kontonr. til Kattehjemmet Bæklunds Støtteforening: Reg nr: 2620 Konto nr: 3491217609 – HUSK at skrive “Angel” i beskedfeltet.
På forhånd tak.

Du vil kunne følge Angel og hendes fremskridt her på Kattekram.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *