Filur-3Første morgen efter ankomsten og vi skulle ind og se, hvordan den bette ny killing havde klaret natten. Han var blevet installeret med kattebakke, mad og vand og en dejlig, blød kattehule med en langhåret vaskebjørn at trøste sig med.
Forsigtigt åbnede vi døren og kiggede ind. Hmm… ingen killing at se. Kiggede under bademøblet… stadig ingen killing. Så hørte vi et lille miav bag døren.
Og der lå han og råhyggede oven på vores vasketøjskurv halvt dækket af et ophængt badehåndklæde. Han vred sig rundt af velbehag og så næsten ud til at smile over udsigten til selskab.

Han blev døbt Filur. En herlig lille fætter, der bare virkede så glad og tilfreds med alting. Storspandt så snart man bare kiggede på ham. Ingen problemer af nogen art, hverken med at spise eller bruge kattebakke. Han var simpelthen den lækreste lille Filur med charme, selvtillid og en fin, hvid halespids. Og så havde han de skønneste store øjne med sorte kanter, så han så ud som om han han havde mascara på.
Han knurrede af de store katte, når de kom for at kigge på, men det er jo helt iorden. Der blev knurret fra alle fronter, og sådan er det altid. Alle skal lige lære hinanden at kende.
Filur blev boende på badeværelset et par dage, inden han fik lov at komme ud og indtage resten af huset. Første stop var vores gang, hvorfra man kan komme til alle rum i underetagen. Vi startede med at vise ham kattebakken én gang og efter det var det ikke nødvendigt at hjælpe ham derud mere. Det klarede han selv.

Efter nogle timer med knurren og hvæsen fra både de voksne katte og Filur, ændrede tonen og adfærden sig til at være mere nysgerrig i forhold til Filur og de voksne.
Hvorend Filur dappede rundt, kunne man være sikker på de voksne var lige i hælene. Specielt unge Sys og 2-årige Noller syntes at være vældig interesserede i det nye “legetøj”.
I løbet af et par dage var det, som om Filur havde boet her altid. Han indtog et par stampladser med stor selvtillid og han legede med de andre, som han ikke var bleg for at sætte på plads på trods af hans ringe størrelse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *