Filur_transportkasseÅrets første plejekilling for sæson 2013 blev afhentet på Kattehjemmet Bæklund den 7. juli. En bette smuk hankilling på omkring 8 uger ville gerne have noget selskab. En jæger på jagt havde mødt det bette kræ i skoven, hvor den forsøgte at jage fasaner. Sikkert uden større held størrelsen taget i betragtning. Jægeren var en af de “gode”, der ikke nænnede at gøre kort proces, så han sørgede for, at killingen fik en chance hos Jonna på Bæklund.

Inden vi skulle hjem med nyerobringen bød Jonna på en kop kaffe, så vi stillede transportkassen i buret, så kræet kunne vænne sig til lugten. Da vi var klar til at tage hjem, lå den bette flis i kassen og snorksov og således fortsatte han hele vejen hjem. Ingen uro, ingen piven – lod til at være rigtig godt tilfreds med situationen.

Han blev som alle vore tidligere plejekillinger indkvarteret på det ene badeværelse og en plade sat foran døråbningen, så han ikke kunne komme ud. Samtidig kunne vi høre ham, han kunne vænne sig til lydene i huset og ikke mindst kunne vore egne katte sidde og observere den lille ny fra en taburet placeret foran pladen.
Som altid gik der ikke lang tid førend nysgerrigheden tog overhånd og bette nøv skulle undersøges. Det lod han sig da ikke gå på af. Hvæsede igen når der blev knurret og snuset og sådan gik aftenen, inden vi lukkede døren for at gå til ro.
Ikke en lyd sagde han hele natten. Der var dejlig ro og alle var glade. Ja bortset fra lige vores 1-årige hunkat, der blev lidt forstyrret og ved første lejlighed strøg op ad trappestigen til loftet og blev der hele natten. Men det er en helt anden historie.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *