Et stort rykind af efterårs plejekillinger leder tankerne hen på Piet Heins gruk, der lyder: “Lille kat, lille kat, lille kat på vejen. Hvis er du, hvis er du? Jeg er sgu min egen!” .

Flere af de plejekillinger, vi har i øjeblikket, er fundet siddende midt ude på vejen, af årsager vi kun kan gisne om. De er alt for små til at være væk fra deres mor og trygge omgivelser, og kun takket være vågne trafikanter med hjertet på rette sted og Kattehjemmet Bæklund er disse killinger stadig i live.

Belli-3Og de er langt fra “deres egne”. Det er de skønneste mest kælede killinger man kan tænke sig, vi har i pleje lige nu, og vi er så heldige at have en hel håndfuld af dem 🙂
Først ankomne er en rød hunkilling fundet af nogle unge mennesker, der døbte hende Belli. Ja, det ville jeg jo nok ikke have kaldt hende, men jeg er jo nok noget ældre, og mine tanker går i retning at noget musik, jeg ikke gider høre på og sunget af et hankønsvæsen.
Men lille dame Belli her er bare en pragtfuld skønhed, man bare ikke kan få nok af. Man skal bare kigge på hende og så spinder hun, så det rasler. Når man samler hende op, bliver hun ikke stiv i hele kroppen, som mange katte, man samler op. Nej, hun er helt afslappet og putter sig så skønt i ens arme, mens hun kigger op med de blideste blå øjne.

En lille uge efter ringede Jonna “Hvad øh, kan du tage to killinger mere?”. To drengemisser på omkring 450 gram og dermed kun omkring en uge yngre end Belli. Og selvom hun er så let at have med at gøre, og virker så glad og tilpas, så ved vi, at selskab af andre små kattekolleger altid er godt. Så naturligvis sagde vi da ja til de to små hanmisser. Og hvilke skønne knægte… straks jeg fik den ene op til mig, strakte den begge poter op mod mig og tog øjenkontakt med det samme. Det var som om han sagde “Er det dig, der skal være min mor nu, så er det helt iorden med mig”.

Leonard-og-Laban-1

Den anden killing var lige så kælet og indtagende, og de fik navnene Laban og Leonardo. Laban er mørk stribet i pelsen og har hvide poter og hvidt i hovedet. Omkring øjnene er han helt mørk og han ligner lidt et medlem af Bjørnebanden fra Anders And bladene. Leonardo er en enormt charmerende, stribet bette fyr, der render rundt som en Packman i en labyrint, når ikke han kan finde kattebakken eller foderskålen.

LauritsEt par dage efter tikkede en SMS fra Jonna ind på telefonen. Endnu en killing fundet midt på vejen. Han vejede godt nok 400 gram, men var slet ikke så gammel som de andre. Virkede som om han lige havde åbnet øjnene, og han skulle have hjælp til alting. Laban og Leonardo kunne selv gå på bakken og spise tørfoder, men den bette nye skulle have sutteflaske og hjælp til at komme på bakken. Hans gang var vaklende, og det faktum at han havde en solid øjenbetændelse, gjorde det ikke lettere for ham at færdes rundt på vores badeværelse blandt senge, skåle og legetøj.
Af årsager jeg ikke er helt klar over, var han døbt Laurits, da han ankom. Han er sort og hvid, men er måske ikke kommet til at se helt ud, som maleren havde tænkt det. Laurits er sort fra panden og ned over nakken, men så er bøtten med sort maling væltet, og der har ikke været maling nok til ørespidserne, der er hvide. Den sorte farve dækker lige nakken, og så er han helt hvid på kroppen, så han ligner en bette isbjørn. Og så er der gået et eller andet galt, da halen skulle sættes på ham. Der hvor han blev lavet, har der simpelthen ikke været flere hvide haler, og en eller anden har sagt: “Vi tager da lige og sætter en sort på”. Og sådan blev det – en Laurits var skabt. Utroligt charmerende og vi har aldrig set en, der bare ligner lidt.

Turbo-1Bedst som der så var ved at blive ro over den lille flok, så dukkede der lige en killing mere op. Omkring samme alder som Laban og Leonardo, så den var vi jo nødt til at tage ind også. En stribet hankilling med sokker, hvid maske og mørk snudespids. Og som en speciel detalje har han den fineste hvide halespids.
I forhold til de andre killinger var han ikke specielt social, da han ankom. Knurrede af dem allesammen, og var tydeligvis usikker på situationen, selvom han forsøgte at lade som om, han var en sej fyr. Han blev døbt Turbo, og er simpelthen den gladeste og sjoveste bette mis. Og dejlig kælet, hvilket vi jo elsker.

Jeg tror, vi sjældent har haft så mange killinger, der er så kælne og glade for os, som hele denne flok er. Straks de ser os, eller hører os, kommer de løbende hen og vil snakke. Laurits, der jo er en rigtig bette flis og ser mig som sin mor, er helt ekstrem og vil op og sidde hele tiden. Så spinder han på livet løs og putter helst helt tæt på mit ansigt.

Så en håndfuld killinger hygger sig og trives hos os. Dette kan kun lade sig gøre, fordi Kattehjemmet Bæklund i Hjørring har taget imod de små på trods af store økonomiske trængsler. Så har du lyst til at bakke op om arbejdet med at hjælpe de moderløse og udsatte killinger, så kan du donere et beløb til kattehjemmet eller blive medlem af “Kattehjemmet Bæklunds Venner”.
Se mere på kattehjemmets website www.fals.dk under fanen “Forening”.
Foreningen og kattehjemmet er baseret på frivilligt arbejde, og alle pengene går ubeskåret til kattene.

19 Responses to Lille kat på vejen der….
 1. Hej Pernille,
  For 2 år siden hentede vi lille Nille hos dig. Hun er den dejligste lille kat og vi overvejer at få en mere. Jeg vil meget gerne have en killing som har været i pleje hos jer. Hvornår er de små skønne killinger, man kan se på din hjemmeside klar til at flytte hjemmefra?

 2. Hej Mai!
  Det bliver nok først efter jul, at killingerne er klar. Muligvis lidt før med nogen af dem, men det er lidt svært at sige på nuværende tidspunk. De udvikler sig alle forskelligt og er stadig i behandling med ormekur og lidt løbende øjne. Når misserne er lidt mere stabile vil vi gerne åbne vort hjem, for dem der vil hilse på dem for at finde et nyt familiemedlem. Ingen får lov at reservere killingerne uden at have hilst på dem først. Det ved jeg er Kattehjemmet og Jonnas faste holdning. Knus fra Pernille

  • Hej Pernille,
   Tak for dit hurtige svar. Det ville være skønt, hvis man kunne få den i julen, hvor man har fri…. 🙂 Det kræver jo sikkert tid at få den lille sat sammen med Nille. Nille har det godt og vil stadig gerne sutte lidt på min arm, hvis hun kan komme afsted med det – jeg ved ikke om du kan huske den vane, fra da hun var i pleje hos dig og Allan. Jeg vil utrolig gerne have en kat, som har været i pleje hos jer igen 🙂 Jeg ringer til Jonna i dag og håber, at komme først i køen til at se de små 🙂 Knus Mai

   • Hej igen Pernille.
    Jag talte med Jonne i går, onsdag, og hun fortalte mig, at jeg bare skal skrive til dig, at du bare skal sige til, når misserne er klar til besøg. Jeg kan se, at Britta og jeg meget gerne vil først begge 2, så tænkte at jeg lige ville skrive til Britta, at Jonna har sagt, at en hankat vil være bedst for os, nu vi har en hunkat i forvejen, så vi går ikke efter Belli, som du er forelsket i – jeg må sige, at hun er en usædvanlig smuk lille kat 🙂 🙂 Pernille, du siger bare til, så kommer vi. Jeg skrev en SMS den anden dag til det mobilnummer, som du havde for 2 år siden, så du har sikkert mit nummer nu, medmindre du har skiftet nummer siden da, så siger du bare til 🙂 🙂 Uhhh vi er så spændte……

    • Hej Mai!

     Jeg skal nok skrive her på siden, når misserne nærmer sig et tidspunkt, hvor de kan komme hjemmefra, og vi har jo masser af drengemisser at vælge imellem. Så det er bare med at finde en, der passer i temperament med Nille.
     Jeg sender dig lige en SMS med et andet telefonnummer, da jeg ikke har det gamle nummer mere.

     Mange hilsner
     Pernille

    • Hej 🙂
     Ja du kan tro hi er forelsket – til op over begge ører 😉 vi venter spændt på at dagen kommer hvor vi kan hilse på hende 🙂 tak foe din besked 🙂
     Kh Britta

    • Hej Britta!
     Jeg kan godt forstå I bliver forelsket i lille Belli udfra billederne, men det er jo ikke ensbetydende med, at hun er den rigtige kat for Jeres familie. Belli er en lidt nervøs type, og er der f.eks. larm bliver hun meget forskrækket og gemmer sig. Hun kommer godt nok frem igen, men nervøsiteten ligger altså lidt i hende. Tror derfor heller ikke hun vil være egnet til at færdes på egen hånd i trafikken. Noget vi iøvrigt anbefaler at man aldrig lader unge katte gøre. Når de unge katte slippes fri er det som at sætte en slikskål foran børn. Vi har selv mistet to katte, der begge var unge til trafikken. De forstår simpelthen ikke at passe på sig selv, og se de farer der lurer. For dem er det bare en leg, hvis de ser en fugl på den anden side af gaden, uanset der kommer biler. Men I skal stadig være velkomne til at komme og hilse på Belli og se om hun kan blive lige så forelsket i Jer, som I er i hende 🙂 Jeg lover at jeg nok skal melde ud, når hun er ved at være klar. Måske I ender med en helt anden kat, end I regner med. Det er jo som oftest katten, der vælger ejeren. 😉 Hilsen Pernille

    • Hej Pernille.
     Du skrev, at du ville sende mig dit nummer, men jeg er i tvivl om du stadig har mit? Jeg tjekker din hjemmeside dagligt – er så spændt på at møde de små 🙂

 3. Hej. Vi har fuldstændig forelsket os i den smukke røde Belli 🙂
  Hvordan bliver det offentliggjort hvornår hun bliver klar til at komme og hilse på (og forhåbentlig få med hjem) 🙂 🙂
  Mvh Britta

 4. Hej Britta!

  Ja, du er vist ikke den eneste, der er forelsket i lille Belli. Vi synes også selv, hun er meget indtagende. Jeg vil anbefale dig at holde øje med http://www.fals.dk der er Kattehjemmet Bæklunds hjemmeside. Det er også via Jonna Fals, at kontakten til os skabes, for dem der skal ud og hilse på killingerne. Vi passer dem bare og åbner vores dører, for de der gerne vil hilse på dem.
  Derudover kan du altid kigge her på Kattekram.dk, hvad der sker hen ad vejen. Jeg opdaterer ikke så tit i øjeblikket pga. travlhed i min julewebshop, men lidt sker da ind imellem. Mvh. Pernille

 5. Hej igen Pernille 🙂
  Jeg har idag talt med Jonna ang. lille søde Belli. Hun fortalte mig at jeg gerne måtte sige, at det er ok, at det er dig der giver os besked, når hun er klar til besøg 🙂
  Vi havde en god snak om Bellimis og vi glæder os til at høre fra dig, når hun er stor og gammel nok, så vi kan hilse på hende og se om hun kan li os .-) Har du brug for mit mobilnummer eller kan du via denne side se min mailadresse?
  Glade hilsner fra Britta Og familie 🙂

 6. Hej Pernille.
  Hvornår er de forskellige misser klar til at komme hjemme fra?
  Vi vil så gerne have et lille nyt medlem til familien, men da vi skal en del i julen, tænkte vi at det nok er smartest lige at komme på den anden side 🙂
  Mvh Malene

  • Hej Malene!
   Flere af misserne er først klar til nye hjem efter jul. Måske et par stykker er klar tidligere. Når misserne er ved at være klar til besøg, så skriver vi det her på Kattekram.dk. Fornuftigt at vente til efter jul, når der skal ske en masse i familien. Det ville jo bare stresse en lille ny, der i forvejen skal vænne sig til en masse nye ting.

   Mange hilsner
   Pernille Fjeldgaard

 7. Hej Pernille. Jeg skriver bare lige for at fortælle og udtrykke vores dybeste taknemmelighed, overfor det arbejde, som både du, og Kattehjemmet Bæklund udfører. Dernæst vil jeg lige understrege, at Belli ER en lille prinsesse, som man ikke kan andet end at forelske sig i, og det ved jeg, for det var min kæreste og jeg der fandt hende, kold og våd i vejkanten, og tog hende med hjem i varmen. Vi faldt da også pladask for hende med det samme, og vi har sidenhen også joker en del med, om vi skulle hente hende når hun var gammel nok, men det bliver nok bare ved det. 🙂 (Til glæde for en anden heldig familie), hehe.. Bare hun får et godt hjem, så er vi ovenud lykkelige, for det fortjener hun så sandelig! 🙂

  Al held og lykke med at passe de kære små, og finde dejlige hjem til dem alle!

  – PS. navnet Belli var på ingen måde valgt med den ovennævnte sanger, bare lige for at få det på plads! 😀

  Venlig hilsen Ditte.

  • Hej Ditte! Tak for ros til både Kattehjemmet og os. Jeg vil da også gerne sende ros den anden vej, for uden din og kærestens omsorg var lille Belli jo slet ikke havnet hos os. Hun er den skønneste bette steg, omend hun er ved at blive noget fræk. Et skønt udtryk for trivsel. Nej, jeg regnede heller ikke med at navnet var inspireret af sang, men når man går sammen med killingerne hver dag, så vokser de som regel sammen med det navn, de har fået. Men Belli kan vi bare slet ikke få til at passe til hende synes vi, og vi kommer til at kalde hende Bella ligesom en hund. Men sådan er vi jo så forskellige. Dem der ender med at få den orange skønhed kan jo også selv bestemme hvad hun skal kaldes – hun lystrer ikke alligevel ;-).
   Tak for indsatsen Ditte og vend endelig tilbage for at se, hvad der sker med Belli.
   Mange hilsner
   Pernille

 8. Jamen det var skam så lidt, for vi kunne aldrig drømme om bare at køre forbi sådan et lille kræ, og da slet ikke med det vejr der herskede, da vi fandt hende.
  Vi håber der kommer flere billeder ind af hende, det er rigtig sjovt at sidde og følge med i, og vide hun har det godt.

  – Vi kan dog ikke forstå, at I ikke synes Belli passer til den lille prinsesse. Se på hende – hun kan jo ikke hedde andet! 🙂

  – Pøjpøj med det hele, og hold os endelig opdateret. Hilsen Ditte.

 9. Hej Pernille
  Er ham den lille Turbo lovet væk? Hvis ikke, så vil vi meget gerne møde ham 🙂
  Venlig hilsen
  Fam. Neve

  • Hej Maja!
   Der kommer nogen og kigger på Turbo og de andre killinger imorgen torsdag. De har stået først i køen fra starten af.
   Når de har været her kommer der lige en udmelding på Kattekram.dk.
   Killingerne skulle have været vaccineret for et par uger siden, men snue og løbende øjne har gjort at vi har måttet udsætte det, til de er helt raske. Selvomom Turbo skulle blive reserveret imorgen er I meget velkommen til at komme og hilse på de andre killinger. De er så skønne allesammen.
   Mange hilsner
   Pernille Fjeldgaard

 10. Hej Pernille
  Vi vil meget gerne komme en tur forbi og kigge på de andre katte. Måske kan vores 2 store drenge blive fristet 🙂 Vi mistede vores elskede kat gemme 11 år for ca. 3 uger siden og vi savner lidt liv i huset…. Du kan træffe os på 24449308, hvis det er muligt med et besøg i mellem jul og nytår.
  God jul


[top]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *