… “evne til at overkomme modgang med gejst og mod“. Og det har vi nu døbt vores nye trefarvede plejekilling. Nye forældre må omdøbe, men nu skal jeg fortælle, hvorfor vi har navngivet hende Moxie.

Moxie-6

Jeg ved ikke hvorfor, men flere gange har vi modtaget killinger, der på forhånd er døbt Trunte. Den sidste viste sig at være en hankat, så det passede ikke rigtigt, og den blev omdøbt.

Den nye killing er helt sikkert en hunkilling (de tre farver afslører den), men vi er ærlig talt ved at være lidt trætte af navnet Trunte, og synes slet ikke det passer til hende her, men det afhænger jo nok af, hvad man lægger i navnet.
Charme, selvtillid og fantastisk flot pels. Hendes mønster i pelsen minder lidt om det, man nogen gange ser hos Bengaler racen. Og så har hun fine hvide poter. Kælet og dog selvstændig. Enormt underholdende og så har hun skisme fart på. Når man skal have fat i hende på gulvet, er det ligesom at holde på et stykke vådt sæbe. Man griber efter forparten af hende, men ender med at have fat i en bagpote eller halespids.
Og hurtig er hun på alle måder. Vi har aldrig nogensinde haft en killing i pleje på under 600 gram, der selvstændigt og uden problemer kan klare trappen på 13 trin i første forsøg. Ej heller har vi haft en, der kan klatre til toppen af vores gulv til loft kattetræer – første gang hun gjorde det, vejede hun 550 gram.
Og hun gør det smart og med stor elegance. Når hun skal ned fra træet igen, giver hun sig skam ikke til at hyle om hjælp, næh hun kravler ud og tager fat med forpoterne, hvorefter hun vender rundt og bakker ned. Peace of cake.
Det samme med trappen: Vores trappe er en svingtrappe, der har rigtig smalle trin forinden, der hvor trappen drejer. Ofte plejer killingerne at søge derud og ender med at trimle resten af vejen ned, hvis ikke vi er der til at gribe dem. Men ikke hende her den bette trefarvede, hun går pænt i den anden side, hvor trappen er bred. Respeect….

Moxie-2Så vores oplevelser med hende førte til navnet Moxie, som vi synes passer godt til hende. Ellers skulle det have være navnet på et stykke håndsæbe, og vi synes ikke lige vi kunne hitte noget, der passede til en kat. 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *